DETECTIE și ALARMARE ANTIEFRACTIE
Pentru un spațiu de locuit sau pentru compania ta, ai nevoie de siguranță și implicit de detecție și alarmare în caz de efracție.
Un sistem de alarmare la efracție poate conține senzori la interior, exterior sau perimetrali, senzori de prezență, tunuri de ceață, bariere perimetrale, pedale și butoane de panică și se pot instala în orice tip de spațiu.
Sistemul de alarmare poate fi activat și dezactivat de la distanță și setat să trimită notificări proprietarului în caz de efracție sau defecțiune a echipamentului.
Siguranța familiei și a colegilor de muncă este primordială în viața de zi cu zi, iar detecția și alarmarea în caz de incendiu au devenit puncte importante pe ordinea de zi a tuturor companiilor care doresc să asigure un mediu de lucru sigur angajaților.
DETECTIE și ALARMARE ANTIINCENDIU
Împreună pentru siguranță ta
LEGEA SPUNE:
ORDONANŢĂ nr. 17 din 24 august 2016 pentru prorogarea termenului prevăzut la art. 30 alin. (41) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor
În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, şi al art. 1 pct. IX din Legea nr. 123/2016 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,
Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă. Articol unic :Termenul pentru obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu prevăzut la art. 30 alin. (41) din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 633 din 21 iulie 2006, cu modificările şi completările ulterioare, se prorogă până la data de 30 iunie 2017.
PRIM-MINISTRU DACIAN JULIEN CIOLOŞ Contrasemnează: Ministrul afacerilor interne, Petre Tobă Viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, Vasile DîncuPublicat în Monitorul Oficial cu numărul 653 din data de 25 august 2016 |
„Incendii în România
Conform I.G.S.U., în perioada 1 octombrie 2012 — 30 iunie 2016 la nivel național s-au produs, la locuințe, aproximativ 20.800 de incendii, cele mai multe dintre acestea fiind înregistrate în municipiul București (1.714) și în județele Suceava (1.013), Bacău (952), Iași (836), Neamț (795) și Prahova (793). Efectele generate de acest tip de risc au generat peste 1.680 de victime, dintre care 639 decedate. Principalele cauze rămân în continuare coșurile de fum defecte sau necurățate (32,9%), instalațiile electrice defecte sau cu improvizații (21,6%) și mijloacele de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate (12,9%).
Respectarea regulilor de siguranță și, în mod special, curățarea coșurilor de fum de două ori pe an și o dată obligatoriu înainte de începerea sezonului rece, apelarea la persoane autorizate în cazul unor lucrări la instalațiile electrice sau de gaz, precum și utilizarea detectoarelor sunt esențiale pentru prevenirea unor incidente care pot avea urmări grave. „
Sisteme de Alarmare și Avertizare la Incendiu
Specialiștii Omega BC experți în acest domeniu te pot ajuta cu proiectarea, instalarea și mentenanța sistemului de detecție și alarmare la incendiu, atât pentru locuință, cât și pentru spațiu de lucru. Folosim doar echipamente ce provin de la furnizori renumiţi din domeniu şi garantează fiabilitate şi siguranţă în utilizare. Sistemele propuse sunt perfect adaptate spaţiilor pe care le deservesc, indiferent că este vorba de clădiri de birouri, instituţii publice, spitale, parcuri industriale sau ansambluri rezidenţiale.
Pentru o protecţie mai eficientă recomandăm integrarea cu sistemele de securitate. În caz de alarmă, sistemul CCTV poate reda imagini din zona senzorilor unde a fost declansată alarma și poate ajuta la identificare si stingerea focului. Un sistem de control acces integrat cudeblochează automat uşile de evacuare, iar sistemul de ventilaţie se opreşte automat pentru a evita răspândirea flăcărilor. De asemenea, pot fi trimise automat mesaje de alarmă către telefonul mobil, dispecerat sau e-mail. Activarea și menținerea activă a senzorilor de fum este importantă mai ales în zonele și spațiile cu un flux mare de persoane: restaurante, cluburi, hoteluri, săli de conferințe, clădiri de birouri, supermarket-uri sau spații comerciale, etc. De asemenea, sistemul de alarmare poate fi completat cu o rețea de climatizare-ventilație și integrat în sistemul de management al clădirii.
Suntem acreditați și lucrăm împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență la fiecare proiect pentru fiecare dintre clienții noștrii. Echipamentele acestor sisteme (centrale de alarmare, senzori) pot fi adaptate condițiilor spațiului și nevoilor dumneavoastră atât timp cât acestea corespund cu normativele ISU și legislația în vigoare.
Pentru consultanță, proiectare, instalare și mentenanță pentru astfel de sisteme, vă rugăm să ne contactați prin e-mail, telefonic sau prin formularul de contact.
Specialist sisteme anti efractie
– Vasilica Miron-
Specialist sisteme anti incendiu
– Mihai Mocanu –