Localizare GPS

Serviciul de monitorizare prin GPS este soluția perfecta pentru o gestiune mai eficientă a flotei auto deținută de compania ta.

Continuitatea rețelelor GSM, instalarea facilă și mobilitatea echipamentelor sunt doar câteva dintre avantajele acestui serviciu.

urmarire-gps 

Ce este localizarea GPS?

Localizarea GPS se realizează prin montarea unor unități (dotate cu SIM card) pe autovehiculul ce urmează a fi monitorizat.

Această unitate transmite semnale via GPRS către furnizorul de rețea mobile, semnale ce sunt transmise mai departe către server.

Aplicația de monitorizare preia aceste date și realizează rapoarte tip în funcție de necesitățile și specificațiile clientului.

In zonele fără semnal GSM, unitatea GPS înregistrează peste 10000 de evenimente și le sincronizează cu serverul în momentul în care există o conexiune.

 

Spre exemplu, pentru fiecare autovehicul monitorizat, puteți vizualiza:

  1. Rutele parcurse

Puteți verifica dacă a fost parcurs traseul stabilit și puteți optimiza rutile pentru un management mai efficient al flotei;

Puteți verifica, de asemenea, eventuale abateri de la traseu și deduce cheltuielile pentru timpul în care autovehiculul a fost folosit în interes personal.

 

  1. Viteza și comportamentul șoferului

Accelerarea rapidă sau frânarea bruscă sunt memorate de către aplicația de monitorizare. Aceste variabile sunt importante pentru urmărirea comportamentului șoferului cât și pentru consumul de combustibil. O viteză constantă optimizează consumul, iar astfel pot fi evitate și posibilele accidente.

 

  1. Timpi de circulare și oprire (TripStops)

Opțiunea TripStops generează un raport ce conține durata opririlor și a perioadelor de circulare ale autovehiculului. Puteți astfel monitoriza timpul de lucru al angajaților la o anumită locație și compara cu raportul zilnic al acestora.

  1. monitorizare-prin-gps-1024x607Geofencing

Opțiunea Geofencing permite stabilirea unei zone limitate de activitate a autovehiculului monitorizat. Raportul de Geofencing ilustrează dacă a fost depășită zona de activitate, de câte ori și ora exactă la care au avut loc acestea.

 

  1. Monitorizarea consumului de combustibil

Această opțiune necesită instalarea unui debitmetru în rezervor și este disponibilă numai la cererea clientului. Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactați specialiștii noștri responsabili pe această secțiune (link către contact).

specialistul-207x300

Specialistul Omega BC

–  Mihai Baciu –